Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Harpomania

 

N A S T A V N I K - Željka Milošević

Željka Milošević je rođena 1985. Muzikom se bavi od svoje osme godine, a harfu svira od 2001. godine. Harfu je diplomirala 2013. god. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi mr. Staše Mirković Grujić. 2008. god. je diplomirala Snimanje i obradu zvuka na Akademiji umetnosti Beograd, sada radi kao nastavnik na istoimenom smeru u Srednjoj muzičkoj školi “Petar Konjović”, Sombor (www.dizajnzvuka.artmreza.com). 2011. godine je specijalizirala Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

 

Kao harfista radila je i u jednom od najpoznatijih hotela na svetu "Burj al arab" u Dubaiju. Predsednik je kao i projektni i finansijski menadžer asocijacija umetnika “Art Mreža” (www.artmreza.com) iz Novog Sada i "Kulturni centar mladih Vojvodine" (www.kcmv.udrunjenje.org) kao i zamenik predsednika udruženja “Fabrik Art” (www.fabrikart.org) iz Beograda. Ova udruženja zalažu se za istraživanja u umetnosti i kulturi, prosperitet u oblasti informisanja, promociju autorskih dela, podizanje svesti o sadržini i zaštitu kulture i umetnosti, saradnju sa umetnicima iz drugih zemalja i kultura. Takođe, organizator je internacionalnih edukativnih projekata u okviru Evropskih programa “Mladi u akciji” i "Erasmus+" gde kroz umetnost radi na neformalnoj edukaciji i povećavanju socijalne inkluzije mladih. 2017. imenovana je za predsednika udruženja "Somborsko pevačko društvo" koje je osnovano 1870. godine.

 

 

Pored klasične muzike svira i komponuje pop-rock, experimentalno-ambijenatalnu i irsku-keltsku muziku. Već šest godina član je multimedijalne grupe “Feabrik” (www.feabrik.com) sa kojom nastupa na različitim internacionalnim festivalima i simpozijumima u zemlji i inostranstvu. Od 2013. god. svira popularnu muziku u okviru “Le duo” sastava (www.leduo.rs) kao i meditativnu muziku, solo, na časovima joge (www.yoga.harpomania.com). Trenutno je deo i projekta pod nazivom"Hilia" gde sa Tatjanom Karajanov Ilić izvodi improvizovanu meditativnu muziku. Sa grupom Feabrik nastupala je na različitim internacionalnim festivalima i simpozijumima u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju: Bugarska: "International Summer Harp Academy" 2017; Italija: "Parading for human rights" 2016; Nemačka: "LovEarth through art" 2015; Izrael: Rotary Youth Peace Conference 2014; Grčka: Radionica za decu 2011. god; Mađarska: simpozijum “Artsympo Impro Prive” 2010. god; Rumunija: European International Book Art Biennale 2010. god; Turska: festival “Art for Peace” 2009. god; Grčka: umetnički simpozijum “Zone Zero” 2009. god; Nemačka: festival “Moved Wind” 2008. god; Srbija: Bijenale proširenih medija 2007. god. Takođe, u saradnji sa svojim učenikom radila je na projektu "Hylia's Victory" (www.hyliasvictory.artmreza.com) u okviru kojeg je izdat i CD oktobra 2016.