Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Harpomania

 

Š K O L A

Škola harfe nudi:

 

- Individualnu nastavu

- Grupne radionice za decu

- Savremen pristup instrumentu

- Metode i tehnike neformalne edukacije

- Početni kurs
- Srednji kurs
- Napredni kurs
- Pojedinačne časove
- Prilagođavanje termina polazniku
- Vežbanje na instrumentu u školi
- Izbor različitih muzičkih žanrova

- Prilagođavanje numera i izrada aranžmana prema željama i potrebama polaznika

- Sviranje i improvizovanje meditativne muzike

- Sviranje na harfama razlićitih veličina
- Izradu unikatnog instrumenta
- Poseban pristup i program za decu od 6-14 godina
- Javne nastupe polaznika
- Dodatne časovi, pomoć pri vežbanju, konsultacije
- Osnove iz solfeđa i teorije muzike

- Nastavu za vanredne učenike muzičkih škola u Srbiji i priprema za polaganje završnih ispita i sticanja diploma tih škola

- Pripremanje za polaganje ABRSM ispita

- Pripremanje i odlasci na nacionalna i internacionalna takmičenja

- Prijatan ambijent za nastavu

- Nastavu kod kuće

- Nastavu na engleskom jeziku

 

 

Nastava je prilagođena svim uzrastima. 


UPIS je u toku!

 

Harfa je redak i plemenit instrument i samo mali broj privilegovanih ima sreću da vlada ovim egzoticnim elementom muzike. Od vajkada, svirati harfu je značilo biti pripadnik malog, odabranog kruga ljudi koji je imao čast da proizvodi i uživa u anđeoskim zvucima koje ovaj instrument daje. Ona pleni samom svojom pojavom i izmamljuje zanimanje i uzdahe. U našoj školi harfe vam nudimo ulaz u fantastičan svet ovog Orfejevog instrumenta.

 

Nastavni program je prilagođen svim uzrastima: deci, mladima ali i starijim osobama, kako početnicima tako i  ambicioznim ljubiteljima harfe koji žele da im to ili bude hobi ili pak profesionalno zanimanje. Nakon jednog do dva meseca sviranja, zavisi od pojedinca, polaznik može da zasvira prve kompozicije a novi metodičko pedagoški principi omogućavaju brzi napredak. U posvećenom radu, pažljivom pristupu svakom polazniku nastavnik Željka Milošević je garant za sigurno savladavanje umetnosti harfe.

 

Harfa ne mora da se svira samo u četiri zida, možete je svirati na raznim društvenim dešavanjima, možete podariti njenim zvukom roditelje i  prijatelje ili jednostavno uživati u nadahnjujućem daru muzike. Sviranje harfe deluje sjajno na čovekovu psihu, opuštajuće vibracije koje ona poklanja pozitivno utiču na čoveka i svojevrsna je anti stres terapija. U današnje vreme veliko je blago posedovati ovako nesto na dohvat ruke.

 

Nastava je individualna i prilagođena pojedincu, prati tempo i interesovanja pojedinca i omogućava mu da se razvija u smeru u kome on želi. Nastavnik pažljivo prati intres polaznika i u smislu izbora muzike što je prednost ove škole. Može se svirati vrsta muzike koju polaznik preferira (klasika, ambijental, pop, džez...), nakon stečenih osnova - tehnike sviranja, čitanja notnog teksta, muzičke teorije i svega što vam je potrebno za lako i opušteno sviranje harfe. Škola naprednim polaznicima omogućuje nastupe, učešća na takmičenjima i festivalima, audio i video snimanje.

 

Učeći sviranje harfe razvijaju se kreativna i logička razmišljanja koja su od izuzetne važnosti za mlađi uzrast a što je i direktno vezano za razvoj inteligencije. Takođe, vezbanje harfe gradi karakter i uči vredne lekcije naše mališane. Kroz vežbu deca se uče radu i disciplini, strpljenju i istrajnosti ka postizanju zadatog cilja. Razvoj mašte i kreativnosti kod dece, otvaranje novih vidika i negovanje stvaralačkih sposobnosti su takođe posledice redovnog sviranja harfe. U adekvatnim uslovima i prijatnoj atmosferi, polaznik razvija motoričke sposobnosti, umeće slušanja i prepoznavanje tonova i ritma sa ciljem da kroz sopstveno stvaranje i razvoj zavoli muziku, nauči da je razume, stekne umetnički kriterijum. U školi se radi i na psihološkim vežbama javnih nastupa stvaranjem ispravnog mentalnog stava i odnosa prema sebi i svom radu i drugima.