Zanimljivosti

The Legent of Zelda

Pinterest LinkedIn Tumblr

“The Legent of Zelda” predstavlja seriju akciono-avanturističkih video igara baziranih na fantastici, razvijenih i objavljenih od strane Nintenda a kreirane od strane čuvenog dizajnera igara Shigeru Miyamoto.

Hylia (takođe poznata kao i Her Grace – ljubkost) je boginja, zaštitnica Triforce-a, glavni karakter iz serije “Skyward Sword” (Mač ka nebu). Hilija ima anđeoska krila i mač u desnoj ruci. Ona se bori sa velikim zlom koje preti da uništi ceo svet. Da bi zaštitila ljudsku rasu ona ih šalje daleko iznad oblaka okupivši ih na komadu zemlje. Legenda o Hyliji se prenosi generacijama među ljudima koji žive u Skyloft-u – centru njihove ljudske civilizacije na nebu koja se zove The Sky ili The Surface.

Triforce je sveta relikvija u obliku zlatnih svetih trouglova koje su Hiliji ostavile tri zlatne boginje: Din – boginja moći, Nayru – boginja mudosti i Farore – boginja hrabrosti, nakon stvaranja zemlje Hyrule i Lorule. Demon kralj Demise i njegove snage se bore da od Hilije otmu Triforce.

Da bi što bolje sačuvala Triforce da ne bi zapao u ruke zla, sakriva ga u Skyloft unutar Sky Keep-a (Nebeski čuvar) – lokacija godinama čuvana u tajnosti. Boginja je imenovala zmajeve da čuvaju svaki region u ovom nebeskom svetu: Faron da pazi na šumu, Eldinu su pripale planine a Lanayru motri pustinju. Na kraju je imenovala velikog duha Levias-a za upravnika neba. Svaki od čuvara je umeo da odsvira po jedan deo pesme heroja (Song of the Hero) – melodija koja otključava konačnan sud za odabranog heroja. Hilija poverava čuvarima da odabranog heroja nauče svojim delovima pesme da bi on mogao da osvoji poslednje iskušenje – deo kada će se mu se Triforce otvoriti.

Magična harfa (Goddness’s Harp) je pripadala Hiliji i njenoj reinkarnaciji Zeldi. Kasnije ju je koristila princeza Zelda koja je bila princeza kraljevstva Hyrule, pod maskom Sheik-a.

Sheik odnosno princeza Zelda pod maskom pomaže Link-u da nauči na harfi da svira različite pesme. Čuvena je Balada boginje (Ballad of the Goddess) koju recimo svira kada treba da uđe na Ostrvo pesama (Isle of Songs). Ulazak je moguć samo nakon sticanja harfe i aktiviranja ogledala na vrhu Svetlosne kule (Light Tower) sviranjem ove balade. Zelda mu je predala harfu kod Hrama vremena (Temple of Time) u momentu pre nego što je prošla Kapiju vremena (Gate of Time) da bi izbegla Ghirahim-a.

Inače, Link je svirao i druge instrumente jer na taj način, pored različitih pomoći koje mu sviranje pruža u njegovim avanturama, otvara i tajne prolaze između svetova.

Na kraju igre, Link i Zelda zajedno sviraju “Ballad of the Goddess”.

Različite melodije koje se javljaju u Skyward Sword sa objašnjenjima njihovih efekata:

  • Ballad of the Goddess – otkriva Kapiju vremena (Gate of Time) u Potopljenom hramu (Sealed Temple) i otvara ulaz na Ostrvo pesama (Isle of Songs) u Thunderhead-u
  • Farore’s Courage – otvara kapiju za Mirno carstvo (Silent Realm) u Faronovoj šumi
  • Nayru’s Wisdom – otvara kapiju za Mirno carstvo (Silent Realm) u Leviasovoj pustinji
  • Din’s Power – otvara kapiju za Mirno carstvo (Silent Realm) u Eldinovom vulkanu
  • Song of the Hero – otvara kapiju za Mirno carstvo (Silent Realm) u Skyloft-u

Comments are closed.