Kategorija

Nastupi polaznika

Kategorija

13. januara 2020. u Art Centru „Mestašce“ održan je Novogodišnji koncert harfe. Polaznicima škole harfe za sve uzraste „Harpomania“ pridružili su se i učenici Nižih muzičkih škola “ Mokranjac“, „Vatroslav Lisinski“ i „Jovan Bandur“.

Na repertoaru su se pored Novogodišnjih numera izvodile i popularne numere, muzika iz filmova kao i klasična dela.

Foto: Jana Mitrović

Škola harfe za sve uzraste „Harpomania“ priredila je Novogodišnji koncert svojih polaznika u Delfi Caféu / SKC. Na koncertu su nastupiti polaznici prve i druge godine škole, uzrasta od 5 do 46 godina. Najmlađi svirači su polaznici nedavno pokrenutih grupnih radionica harfe koje se sprovode prvi put u Srbiji u okviru Međunarodnog centra za muziku „Eva“ na Dedinju. Na ovom koncertu se pojavilo čitavo malo carstvo od 16 keltskih harfi, a nakon koncerta zainteresovani pojedinci iz publike, posebno deca, imala su prilike i da se bliže upoznaju sa ovim instrumentom. Foto: Željko Kovačević.

Ljubiteljima harfe, a posebno deci i njihovim roditeljima, poklonili smo nastup harfe u knjižari Boolevar books. Na malim, tzv. keltskim harfama, predstavile su se najmlađe harfistkinje koje su tokom protekle školske godine osvajale nagrade na raznim takmičenjima, kao i odrasle harfistkinje koje harfu sviraju iz hobija. Njima su se se pridružile i učenice harfe iz muzičkih škola „Isidor Bajić“, Novi Sad i „Josif Marinković“, Zrenjanin.

Foto: Boris Radivojkov