Kategorija

Foto

Kategorija

Završni koncert učenika harfe u lokalu „Kuća umetnica“ u Beogradu, održan 30. maja 2024. Nastupile su male i velike harfistkinje iz muzičkih škola: Mokranjac, Josip Slavenski,  Jovan Bandur i Harpomania.

Zahvaljujemo se koleginicama Dijani Sretenović, i  Milici Milivojević, kao i njihovim učenicama na odzivu i podršci .

Organizacija: Željka Milošević
Foto: Željko Kovačević

Drugo nacionalno takmičenje „Memorijal Milica Barić“ održano je u Muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu 27.  i 28. aprila 2024. godine. Učestvovalo je 55 takmičara iz nižih i srednjih muzičkih škola kao i sa muzičkih akademija. Takmičenje poržava Udruženje harfista i prijatelja harfe Srbije koje je osnovano 2000. godine na inicijativu Milice Barić a organizatorke su mr Dijana Sretenović, profesor harfe MŠ „Mokranjac“,
MA Mina Marinković, profesor harfe MŠ „Stanković“, MA Katarina Rakić, istraživač pripravnik i saradnik na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Najboljim takmičarima dodeljene su različite nagrade a Harpomania je laureatu Aleksandri Radovanović uručila malu harfu „Eufonia„.

Polaznici Harpomanie su takođe osvojili nagrade:

– Ksenija Mijailović: zlatna plaketa, I mesto
– Tara Stojanović: zlatna plaketa, III mesto
– Aleksandra Petković: zlatna plaketa
– Loreta Hadži-Paunković: zlatna plaketa
– Lenka Cvetić: zlatna plaketa
– Daria Andrianova: srebrna plaketa
– Naira Arends: srebrna plaketa

Čestitamo svim takmičarima na uspehu!

Pretpraznični nastup učenika harfe u lokalu „Zvuci srca“ u kojem rade osobe sa smetnjama u razvoju. Učestvovale su male i velike harfistkinje iz muzičkih škola: Mokranjac, Stanković, Slavenski, Stanislav Binički i Harpomania. Zahvaljujemo se koleginicama Dijani Sretenović, Ivani Pejoskoj, Milici Milivojević, Mini Marinković i Jani Čubrilović kao i njihovim učenicama na odzivu i podršci .

Organizacija: Željka Milošević

17. juna 2021. u ustanovi kulture „Parobrod“ održali smo koncert harfe povodom završetka školske godine. Na ovom koncertu su nastupili polaznici Škole harfe za sve uzraste „Harpomania“ i učenici Muzičke škole „Mokranjac“. Oni su izvelii program klasičnih i popularnih kompozicija na različitim vrstama harfi.

Školu harfe „Harpomania“ vodi diplomirana harfistkinja Željka Milošević, koja aktivno radi na popularizaciji ovog instrumenta, između ostalog i baveći se proizvodnjom malih harfi u Srbiji.

Klasu harfe u Muzičkoj školi „Mokranjac“ vodi profesorka Mr Dijana Sretenović koja iza sebe ima brojne nastupe i diplome kao i dugogodišnji rad u prosveti. Dobitnik je nagrade „Zlatna značka” za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture kao i nagradu za uspehe u pedagoškom radu.

13.juna 2020. smo povodom kraja školske godine održali ovaj prelepi nastup u bašti na kojem su nastupili učenici harfe iz tri škole: „Jovan Bandur“ Pančevo, „Petar Konjović“ Beograd i Harpomania  Uživali smo u njihovoj muzici i ponosni smo ponosni na njih i njihove nastavnike!