Video

Balade pour Adeline – Loreta Hadži-Paunković (harp remix)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Loreta Hadži-Paunković ima dvanaest godina, a harfu svira nepune dve. Poželela je da snimi video kojim prikazuje kako je klasičnu muziku moguće izvesti i na moderan način, kao i da umetnost i edukacija mogu biti itekako zabavni.

Za to je odabrala jednu od svojih omiljenih kompozicija, „Baladu za Adelinu“, inače originalno pisanu za klavir. Ali ovo nije klasično izvođenje te numere, ovo je moderan remix, koji potpisuje Boris Horvat, poznatiji kao DJ Dark Dizkobar.

Video je sniman u Beogradu, Loretinom rodnom gradu, gde je okružena svakodnevicom koja nije uvek lepa, ali je ipak u njoj stvorila svoj svet koji je zabavan i u kojem uživa kroz kreativnost dok radi ono što voli.

– Loreta je primer mladima u doba kada je izražavanje kroz sliku i video veoma popularno, kako moguće poslati i lepu poruku, prikazati kreativnost, biti inspiracija ili približiti neku specifičniju umetnost, u ovom slučaju klasičnu muziku i harfu, na savremen i zanimljiv način, razumljiv svakome. Ona je izuzetno talentovana, vredna, kreativna i duhovita i pravo je zadovoljstvo raditi sa njom i posmatrati je kako se razvija. Ideju za video je sama osmislila, vredno vežbala i uz moju malu pomoć je sve sprovela u delo – kaže Željka Milošević, njena profesorka harfe.

Comments are closed.